מחיקת שם שמים במחשב

חדשות כיפה הרב חיים נבון 21/08/07 10:58 ז באלול התשסז

שאלה

לכבוד הרב שלום -

עלה בדעתי שיתכן שכשאנו מוחקים טקסט במחשב (החל משליחתו לסל ועד למחיקת התווים אלקטרונית ממש) אנו עלולים לעבור על איסור מחיקת השם המפורש. יחד עם זאת, אין לנו "גניזה אלקטרונית", והתווים במחשב, שמיוצגים על-ידי ספרות 1 ו-0 שהן תולדה של רמות מתח חשמלי, דומים לכן לדיבור שיוצא מפיו של אדם.

בקיצור: מה דין מחיקת קובץ שמופיע בו השם המפורש? מה דין מחיקת קובץ שבו רשומים דברים מתוך ספר קודש, גם אם אין בו מופע של השם המפורש?

בתודה,

יורם

תשובה

שלום וטוב.
אוסיף על שאלתך: למעשה, די בכך שאנו גוללים את המסך, ואנו מוחקים מזכרון המחשב את השם המופיע בטקסט. אך למעשה, כפי שכתבת גם אתה, אין מתייחסים לשם הכתוב במחשב כשם קדוש שיש איסור למחקו וכו'. ואין בדבר איסור.