מחזור בחג/שבת

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 27/11/12 13:00 יג בכסלו התשעג

שאלה

שלום! כמה שאלות

1. איך אפשר להשתמש בתחבושת בזמן מחזור בשבת/חג? (והאם מותר להשתמש בכמה שאני רוצה או כמה שפחות, למשל לא להחליף כשאין כמעט כלום...)

2. איך אפשר להשתמש בטמפון בשבת/חג?

3. איך אפשר לבוא לבית הכנסת בזמן מחזור - עם תחבושת/טמפון? והאם מותר להסתכל על ספר תורה, האם מותר להסתכל על ארון הקודש פתוח (בעיקר בר"ה ויו"כ)?

תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה!

1. אין כל בעיה להשתמש בתחבושות או בטמפון בשבת\חג ומותר להחליף במידת הצורך או ההרגשה לא נעימה.

2. בדרך רגילה.

3. בעניין הזה אכן יש מחלותק בין שולחן ערוך ורמ"א - שו"ע לא רואה שום איסור בדבר, אך רמ"א מחמיר. אך למעשה גם האשכנזים בזמנינו מקלים ולא אוסרים כל הדברים שהזכרת.

בברכה,

חיים בריסק