מזל שבתאי - חשוב

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 27/07/13 12:54 כ באב התשעג

שאלה

שלום רב...

אני יודע שלא כדאי להתעסק בזה ושזה לא כמו שהבנתי אבל כבר זה עבר באוזני ואני לא מצליח למצוא שום דרך אחרת מה הכוונה.

קראתי באתר הידברות מאמר על שבעת הכוכבים וכתוב שם שבמזל שבתאי כל מה שאדם זה חושב מתבטל ולא יוצא אל הפועל משהו כזה. ואני כבר יותר משנה מפחד שכל מה שאני חושב מקלקל לי. אם אני סתם חושב להנאתי על משו טוב שיקרה, זה יתבטל בגלל שחשבתי על זה? ואם תכננץי לעשות משו גם אם זה לא היה לשם שמיים זה יתבטל כי חשבתי על זה? שאלתי מלא פעמים ואף אחד לא עונה לי, ואני רק רוצה לדעת ולהיות רגוע מה הכוונה בכל מה שאדם זה חושב מתבטל ולא יוצא אל הפועל. בבקשה תעזרו לי.

תודה מקרב לב

תשובה

שלום וברכה,

אינני מבין כיצד ייתכן שכל מה שאתה חושב יתבטל? הרי חשבת לשלוח שאלה והוצאת מחשבה זו לפועל - אם כן, היא לא התבטלה. זאת ועוד, כל פעולה שאנו עושים מלווה במחשבה ולכן לא ייתכן שכל מחשבה תבטל שהרי אז נהיה משותקים לגמרי.

לפיכך, אינני יודע להסביר את המשפט הזה כפי שהוא הובא בשאלה ואין לנו אלא להמשיך לחשוב, לתכנן ולפעול על מנת לתקן את העולם ולעשות הרבה טוב.

בברכה,
אביאל