מזון לא כשר בבית הספר

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 22/12/13 23:15 יט בטבת התשעד

שאלה

בס"ד

כבוד הרב היקר,

בני לומד בחטיבת ביניים בחינוך הרגיל, בבית אנו שומרי מסורת

בנושא מזון אנו מאוד מקפידים על כשרות, בבית ומחוצה לו

מאוד חורה לבן שלי לראות תלמידים המביאים לבית הספר כריך מהבית עם נקניק וגבינה צהובה ביחד.

יש בנים שאף מתפארים בעובדה שבכריך שלהם יש רחמנה ליצלן נקניק לא כשר

שאלתי היא: האם קיים חוק של משרד החינוך בנושא?

ידוע לי שדוכן ממכר המזון והמכונות האוטומטיות בביה"ס חייבים להיות כשרים עפ"י חוזר מנכ"ל, אך מה לגבי כריכים שמביאים מהבית?

האם אנו כהורים רשאים לפעול ולעשות משהו מועיל בנדון?

תשובה

שלום וברכה!
ראוי שתפנה שאלה זו להנהלת בית הספר או לדרגים היותר גבוהים. אך יתכן שהתשובה שתקבל היא שזהו אינו בית הספר דתי, ועל כן אינם מחויבים לעמוד בדרישות התורה ומצוותיה.
בשורות טובות

אברהם קריספין
רב קהילה בישוב אדם