מזוכיזם

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 12/11/06 15:13 כא בחשון התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב!

כבר שלחתי את השאלה הזו שלוש פעמים, לפני חודשים רבים, ולא קיבלתי תשובה. בבקשה, אני מתחננת, תשתדל לענות לי בהקדם האפשרי, זה מאד חשוב לי.

אני רוצה לשאול עד כמה מזוכיזם זה נורא.

אני סובלת מדיכאונות וחרדות, וכשאני מדוכאת אני מרגישה צורך כמעט בלתי נשלט לפגוע קצת בעצמי - לחתוך את הידיים וכדומה.

אני יודעת שזה אסור, ובד"כ מצליחה להתגבר, אבל נכשלת לא פעם.

כיום אני כבר במצב הרבה יותר טוב תודות לטיפול תרופתי ופסיכולוגי אינטנסיביים. אבל הדחף לגרום לעצמי כאב חוזר מידי פעם. אין אולי איזשהו היתר לעשות את זה? יש הבדל אם זה בא מתוך דיכאון או לא?

תודה רבה!

תשובה

שלום
אני מתנצל על כך שלא עניתי עד עתה כי זו מציאות לא פשוטה בה את מצויה. שמחתי לקרוא כי מצבך הוטב ואני חושב שנהגת נכון שהלכת לטיפול. לא נראה לי שכדאי שתכאיבי לעצמך מידי פעם . הרצון לפגוע בעצמך יתכן שבא שחוסר אמון בעצמך ואף כעס גדול על עצמך ולכן אין לפגוע בעצמך, אלא להאזר בגבורה, להמשיך ללכת לטיפול ולפנות לה' שישלח ברכה והצלחה במעשי ידייך

בברכה
אלישע פיסלר