מזוזות

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 27/09/13 14:33 כג בתשרי התשעד

שאלה

אנחנו גרים בשכירות ביחידת דיור כבר שנה וחצי, כשנכנסנו לדירה הבעל בית בדיוק סיים לשפץ אותה אז לא היו מזוזות בבית, כשאנחנו נכנסנו קנינו בתי מזוזות וקלפים לדירה מכספינו שעלו לנו כסף רב כ 1500 ש״ח, כעת נגמר חוזה השכירות ובעל הבית ביקש שנפנה את הדירה, אנחנו עוברים לשכירות ביחידת דיור אחרת שגם עברה שיפוץ והיא בלי מזוזות, האם אני יכולה לקחת את המזוזות שאני קניתי ולהעביר איתי לדירה שאנו עוברים אליה?

תודה

תשובה

שלום
אתם יכולים לקחת את המזוזות היקרות ולשים במקומם אחרות פשוטות יותר. ואפשר לבקש מהשוכר תשלום עבורם אך אי אפשר לחייב אותו לשלם ואם המצב שלכם מאד דחוק תוכלו לסמוך על המקלים ולא להשאיר שם מזוזה.

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועיינו בספר באתר ישיבה

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=380