מזוזות

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 23/09/13 01:02 יט בתשרי התשעד

שאלה

כבוד הרב,

אני מתגוררת בארצות הברית ואני עוברת דירה. במקומי יכנסו גויים לגור בדירה.

יש לי כאן 3 מזוזות ואני רוצה לקחת אותן איתי לבית החדש בעה. האם מותר לי להוריד אותן ולשים אותן בבית החדש?

במידה ואסור להעביר לבית החדש מה עליי לעשות?

תודה מראש

סיון

תשובה

שלום
האיסור דווקא כאשר הבית יהיה שייך ליהודי, אבל אם נכנסים גויים, אדרבה צריך לקחת את המזוזות בשעה שעוזבים את הבית. וכן כאשר עומדים להרוס את הבית, צריך לקחת לפני כן את המזוזות.
ולהרחבה ומקור התשובה ראו בספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א באתר ישיבה
http://ph.yhb.org.il/07-10-16/
בברכה אייל משה