מזוזה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 07/09/16 16:41 ד באלול התשעו

שאלה

שלום,

אני מתגוררת בדירה שכורה והדיירים הקודמים התקינו מזוזה במשקוף דלת השירותים. האם יש להסירה?

כמו כן, רצית לשאול לגבי הליך בדיקת המזוזה, אין ברשותי מזוזות חליפיות, האם אני יכולה לקחת את כל המזוזות לבדיקה בפעם אחת או שצריך להשאיר לפחות אחת בבית? ניתן להסיר הכל אם לא אלון בדירה?

תודה

תשובה

לשואלת שלום,
א. בוודאי להוריד. זהו אינו מקום הראוי לקביעת מזוזה.
ב. רוב בודקי המזוזות מספקים מזוזה חליפית עד סיום הבדיקה או שבודקים תוך מספר שעות.
במידה ומסיבות שונות אין הדבר כן- השאירי מזוזות בפתח הבית ובחדר השינה.

(מקורות: שולחן ערוך סימן רפו ונושאי כלים)
יישוב טוב