מותגים יקרים שנמכרים בזול

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/11/02 19:36 כב בכסלו התשסג

שאלה

א) האם מותר לצרוב דיסק שנמכר בחנויות כשאני יודע שאני לא מתכוון לקנות אותו?

ב) ואם יש לי דיסק שקניתי האם מותר לי לצרוב אותו לעצמי?

ג) האם מותר לקנות בשווקים בגדים שעליהם יש תווית של מותגים יקרים והם נמכרים בשוק בזול?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

א] אסור לצרוב דיסק שנמכר בחניות כי זה גזל. ממון רב משקיע הזמר ואם אנשים יעתיקו את הדיסק לא יהיו לו רווחים. אם אתה צורב דחסק שלא קנית - אתה מקבל דיסק שאתה לא מוכן שילמת עליו כסף.

ב] לגבי דיסק שלך - אתה יכול לצרוב לגיבוי. אבל לא לצורך שימוש של מישהו אחר. ביחוד שכתוב במפורש על הדיסק שאסור להעתיקו בכל צורה שהיא.

ג] אם הם חשודים כגזולים - אסור. אם זה רק שימוש בשם של חברה מפורסמת - אין איסור לקנות. צריך לזכור כי גם חברות מפורסמות מוכרות מהצד לשווקים סחורה סוג ב' ג' ב"שמות משנה" כדי להתפטר מסחורה שעומדת זמן רב במחסן או שאינה באופנה.

צריך מאוד להזכר שלא נחתם גזר דינם של דור המבול אלא על הגזל.

בהצלחה.