מוקצה

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 29/11/03 12:45 ד בכסלו התשסד

שאלה

אם שחכתי אופנים בשבת מחוץ לבית האם מותר לי להכניס אותם לבית ואין חשש שיהיה פנצר

תשובה

שלום וברכה

לגבי אופנים דנו בשאלה זו גדולי ישראל על מהות האיסור וסיבותיו (ציץ אליעזר ז,ל) . אתה מציין בשאלתך את אחת מן הסיבות אבל יש סיבות נוספות כמו עובדין דחול או שמא יצא מחוץ לתחום.לכן אופניים הם מוקצה ואין לטלטלם כלל גם אם אתה חושש מגניבה. השולחן ערוך בסימן ש"ח מתיר לטלטל רק כלי שמלאכתו להיתר מפני חשש גניבה. אולם הואיל והאופנים אסורים לשמוש בשבת וכך המנהג,הרי האופנים אינם מוגדרים ככלי שמלאכתו להיתר.
לכן, זכור להכניס את האופנים לפני שבת ואם לא הכנסת אותם אין לטלטל את האופנים

בברכת וקראת לשבת עונג

מאיר נהוראי