מועד פדיון הבן

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 14/03/10 13:02 כח באדר התשע

שאלה

שלום!

בני בכורי נולד ב-23.2.2010 בשעה 23:45 בלילה. באיזה תאריך לועזי יש לערוך פדיון בבקשה? האם ניתן לבצע הטקס בשעה 18:00 ביום זה?

תודה,

אמא טרייה

תשובה

שלום וברכה!

מזל טוב! שץזכו לגדלו לתורה, לחופה ולמעשים טובים!

תחילה אקדים איזה בן פודים כי לפעמים אנשים טועים בזה. הבן חייב להיות "פטר רחם" לאמו, כלומר הבן הראשון שנולד לאם ללא לידות והפלות (כולל טבעיות) קודמות, ושנולד בלידה רגילה ולא בניתוח קיסרי, ושאחד מהוריו (אביו או אמו) אינו ממשפחת כהנים או לווים.

במקרה והבן שלכם חייב בפדיון ע"פ הכללים שהבאתי למעלה, אז תאריך הפדיון הוא יום שישי 26.03 (י"א ניסן). בד"כ עורכים טקס פדיון הבן לאחר חצות היום, אך במקרה הזה כשהפדיון נופל על יום שישי ניתן להקדים את הטקס לבוקר. ברור הדבר שלא ניתן לערוך את הטקס בשש בערב בגלל השבת שנכנסת בסמוך לשעה זו.

בברכה,

חיים בריסק