מועד הגאולה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/02/02 14:43 כד בשבט התשסב

שאלה

לכבוד הרב שליט"א שלום רב,

אבקש מהרב שיענה לי על מספר שאלות שלא מובנות לי:

א.בעניין זמן זה שאנו שרויים בו, כשיש כ"כ הרבה צרות בארץ ישראל, ישנם מקורות שמסבירים שדברים אלו באים לזכך את עם ישראל, וכך הגאולה תבוא במהרה,

השאלה היא, האם כאשר אני מתפלל כדי למנוע צרות אלו לעם ישראל, אני לכאורה מונע את תהליך הזיכוך של העם,

ובאותו עקרון על כל אדם פרטי, האם כאשר אני מתפלל שלא יבואו עלי שום יסורים, כיצד עוונותי יתכפרו? לכן כיצד באמת הולך תהליך זה ומה עלי לעשות? וכיצד עלי להתפלל?

ב. בעניין שעולם קיים 6000 שנה,והק"בה בונה עולמות ומחריבן,מה באמת משמעות אימרה זו?

יתכן שזמן הגאולה הוא בעצם בתום 6000 שנה?

תשובה

בס"ד
ע. יש גאולה בדרך של דין ויש בדרך של רחמים - התפילה היא להביא גאולה ברחמים "ולירושלים עירך ברחמים תשוב"
התפילה אהובה לפני הבורא והופכת דין לרחמים.
ב- ממש כפי שאמרת כתב הרמח"ל בספרו ומאמריו על הגאולה. כ"כ גם שאר המקובלים. שזהו "יום שכולו שבת" וזה הזמן של "בעיתה" אבל זמן "אחישנה" שאליו אנו מחכים הוא תלוי במעשה בני אדם בעלי בחירה וזה לא נמסר לשום אדם.