מוסיקה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 08/07/02 03:48 כח בתמוז התשסב

שאלה

לכבוד צוות ההוראה של הרב מרדכי אליהו!

לפני מס' ימים נתקלתי בשאלה....

האם מותר להוריד שירים מאינטרנט??

יש רבנים שמתיריםמהסיבה שאם אני לא מתכוון לקנות

את הדיסק כך שהאומן גם כך לא ירויח ממני אז מותר לי לקחת חלק מהדיסק(שיר שנים) או אפילו את

כל הדסק אם איני מתכוון לקנותו.

עכשיו אני רוצה להציג את דעתי.

אומן ישב ועבד שנה שלמה הוציא דיסק הוא מצפה שאני אתה וכל אחד שרוצה לשמוע אותו יקנה את הדיסק גם אם הוא רוצה רק שיר אחד והוא באמת לא יקנה את הדיסק והאומן לא יריוח ממנו לדעתי זאת עדין גנבה ואני אתן דוגמאה אופה מכין לחם זה הקנין שלו... לא יעלה על הדעת שמישהו יבוא ויקח

את הלחם כי הוא לא יקנה את אותו או בגלל שהוא רוצה רק חלק מהלחם(הנמשל ל"רק שיר אחד מתוך הדיסק") גנבה לשמה!

חוץ מהטיעונים האלו יש גם חוק שאוסר על הורדה

של הדברים האלה ואני יכול לתת מקורות!!!!

מה שאני חושב שלא יכול לבוא רב ולהתיר לך מה שהמדינה אסרה עליך (ואני לא מדבר על אם המדינה אסרה ללמוד תורה או משהו כזה אני מדבר על ההיתר) כמו שלא יבוא איזה ערבי ויתחיל לרצוח יהודים כי השייח שלו התיר לו!

שורה תחתונה:

אני חושב שאין לרב סמכות להתיר לנו להוריד שירים ואפילו אחד. גם בגלל הטיעונים שנתתי

וגם בגלל שאנשים יכולים להסיק מזה שאם ככה

אז מותר להוריד גם תוכנות משחקי מחשב וכו'

עוד פעם אין לי שום כוונה לפגועה ברב או לחלוק עליו כי אני מבין שאתם יודעים הרבה יותר ממני

אני רוצה לברר את זה ואולי לחדש או להזכיר

ומקווה לקבל תשובה

בברכה גל מעוז

תשובה

אתה צודק
אני פוסק בישיבה לכל אחד לא להעתיק דיסקים וקלטות שכתוב עליהן "כל הזכוית שמורות"
בברכה צבי קוסטינר