מוזיקה

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 21/11/01 04:51 ו בכסלו התשסב

שאלה

בס"ד

מה הבעיה בלשמוע רוק כבד/אלטרנטיבי ?

תשובה

בס"ד
לליאור שלום,

אינני מכיר בהלכה איסור לשמוע מוזיקת רוק כבד (כל זה בהנחה שתכני השירים אינם אסורים בשמיעה מצד שירי עגבים או שירים המעודדים ערכים פסולים), אולם כמו בתחומים רבים יש לבחון מהי המשמעות הנפשית של שמיעת מוזיקה זו.

חכמת המוזיקה היא מהחכמות הנפשיות היותר עדינות, היא יכולה לרומם את העוסק בה עד לגבהי מרומים, כמסופר בדברי הנביאים. אולם מוזיקה יכולה גם ליצור תוצאות הרסניות כאשר היא יוצרת אשליות דמיוניות של חיים לא ריאלים של התנתקות מכל הסובב אותנו. אדם צריך לשאול את עצמו אם אחרי ששר שיר או שמע שיר ברדיו הוא רוצה להתפלל יותר בכוונה או שהוא מרגיש שאין לו רצון לקום בכלל, ובוודאי שלא להתפלל ולהודות לבוראו על כך שהוא קיים.

נדמה לי שחלק מסגנוני המוזיקה נועד ליצור אשליה של רעש שממלא את האדם ובסוף הוא בדרך כלל תחליף לריק שקיים בפנים.

בברכה, הרב דוד סתיו