מוזיקה בבין המיצרים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 25/06/13 11:00 יז בתמוז התשעג

שאלה

שלום וברכה,

האם אפשר לחדד את האיסורים בשלושת השבועות, ומה אסור רק ב9 הימים (למנהג אשכנזים..) אני תמיד מבלבלת ביניהם..

אשמח לדגש לגבי מוזיקה ב3 השבועות... מוזיקה יהודית שקטה ולא שמחה.

תודה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב

מותר לשמוע מוזיקה באופן אישי בשלושת השבועות, עד ראש חודש מנחם אב. לאחר מכן הדבר אסור. יש מתירים שמיעת מוזיקה של שירה בלבד (ללא כלי נגינה), אך נראה שבביצועים המדהימים שיש היום של מוזיקה ווקאלית, ראוי להחמיר גם בכך, אלא אם בולט שמדובר בשירה של אנשים ללא כלי נגינה.

הלכות בין המצרים הם רבים, ומומלץ לעיין בספרי הלכה שיפרטו מה מותר ומה אסור. אפשר למצוא על כך מאמרים גם בחיפוש פשוט בגוגל.

אריאל
(המשיב אינו רב)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן