מוזיאון השואה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 08/12/02 17:32 ג בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

הייתי בארה"ב וביקרתי במוזיאון השואה שם. המוזיאון הרשים אותי מאד, אך זה לא העניין. העניין הוא שהייתה שם תערוכה על איך שהיטלר רדף את ההומוסקסואלים, שם אותם במחנות השמדה וריכוז עם טלאי וכו'.

סיפרתי על התערוכה בכיתה, והמורה אמר, שלא הייתי צריכה ללכת אליה, כי במוזיאון השואה צריכים להתייחס רק ליהודים ולא לאחרים וכו'

אבל אני לא חושבת שהוא צודק בכלל, כי המוזיאון הזה מתייחס לשואת היהודים בעיקר, ברוב המיצגים והתערוכות, אך לצערנו גם אחרים נפגעו. האם לא מגיע להם גם לקבל תערוכה ושאנשים יידעו? הרי התערוכה הזאת לא באה במקום לדבר על היהודים, אלא בנוסף.

אני חושבת, שחשוב שכולם יידעו אילו דברים היטלר עשה לכל מיני אנשים שהוא ראה כפגומים, ואני לא חושבת שזה מוזיל את טרגדיית השואה שלנו. אבל להיפך, כאלו שעברו את זה, אנחנו צריכים להיות יותר קשובים וללמוד גם על מה שהצורר הזה עשה לאחרים.

רציתי לדעת, מי צודק לדעת הרב, והאם תערוכה כזאת נראת לך פסולה.

בכבוד

תשובה

שלום

אני חושב שאת צודקת.

שלום
אייל