מודעות אבל

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 30/08/16 14:14 כו באב התשעו

שאלה

שלום, אני בחור מתחזק, לאחרונה כל פעם שאני הולך ברחוב אני נפגש הרבה פעמים במודעות אבל, זה נשמע דפוק, אבל זה מלחיץ אותי.

זה אומר משהו? או שזה רק יצר הרע שמנסה להלחיץ אותי?

תודה

תשובה

פשוט שככל שמנסים להתחזק בעבודת ה' ובאמונה, יצר הרע מנסה בכל כוחו להפריע. בתחילה הוא מנסה לנגד לקודש בצורה חזיתית, אחר כך הוא לוקח את הקודש ומנסה מתוך עצמו לנגד את האמונה, וכגון שמראה לך עניינים דתיים לא טובים (מודעות אבל) ומנסה לזרוע פחד בליבך.
דרך העולם שאנשים נולדים ונפטרים. השאלה היא לא אם מתים בסוף, אלא מה עושים בחיים. לאן לוקחים את החיים, ומה יוצרים בהם. ישנם אנשים שנותנים לחיים להכתיב להם, ויש כאלו שיודעים שניתן לנווט את החיים ולקח למסלול שאתה רוצה. זה לא קל, אבל ישים.
כדי להרגיע את היצר הרע תסתכל על מודעות האבל הפוך: הם נועדו לעורר אותך לקחת אחריות על חייך ולהתקדם מעלה מעלה.

בהצלחה!