מה קוראים בתפילת מנחה?

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 16/01/11 15:16 יא בשבט התשעא

שאלה

בס"ד

שלום,

ברצוני לשאול לגבי תפילת מנחה.

קצת בילבלו אותי... משום שאני קוראת את כל התפילה וזה לוקח לי כ40 דק' (אני די חדשה בזה...) אז שמעתי כמה גרסאות למה שאני "אמורה" לקרוא.

אשמח אם תוכלו לפרט לי מה קוראים ביום חול, ביום שישי, בשבת ואם זה שונה אז גם ביום טוב/חג.

*אציין שאני קוראת בנוסח ספרד- אם זה משנה.

תודה מראש ויומנעים!

תשובה

שלום מירב,

א. יישר כוח גדול שאת מתחילה להתפלל בקביעות. גם אם התפילה לוקחת לך זמן בשלב הזה של העניינים, תאזרי בסבלנות. העיקר שתתפללי בהבנת מה שאת אומרת ובכוונה תמימה.
אני מניח שכוונתך בזה שאת כותבת שאת מתפללת בנוסח "ספרד" היא לא כעדות המזרח או התימנים.
ב. בקשר לתפילת מנחה - "אשרי", שמונה עשרה (עם אמירת "שים שלום" בסוף ולא "שלום רב"), אמירת יג' מידות הרחמים עם פרק תחנון ועלינו לשבח. במידה ולוקח לך הרבה זמן להתפלל, כפי שכתבת - אין דבר, תנסי לעמוד בזה. אך אם את מוצאת שבגלל שאת תהיי בלחץ זמן לא תתפללי שמונה עשרה בכוננה ובהבנה, אני מציע שבינתיים, עד שתתרגלי, תדלגי על יג' המידות עם פרק תחנון.
ג. בשבת - "אשרי", "ובא לציון", תפילת העמידה של מנחה לשבת ("אתה אחד" - במקום "שמונה עשרה" של חול), "צדקתך כהררי א-ל" ועלינו לשבח.
ד. ביום טוב - "אשרי", "ובא לציון", תפילת עמידה של יום טוב ("אתה בחרתנו" - במקום "שמונה עשרה" של יום חול) ועלינו לשבח.
אם משהו לא ברור, תשאלי.
חזקי ואמצי ועלי מעלה מעלה
בברכה, דוב ברקוביץ