מה צהל עוד יכול לעשות?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/07/06 11:27 כח בתמוז התשסו

שאלה

לא זכיתי להבין מה הרב מצפה מצה"ל והמששלה שיעשו שלא עושים עכשיו?!

האם יש נביא שיכול לגלות לנו איפה נמצאים חברי החיזבאללה על מנת לחסל אותם?

מה עוד אפשר לעשות?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

ברור לך שאנחנו מחזקים את ידי הצבא בכל כוחינו. בנינו חברינו ותלמידינו נמצאים בקרבות קשים ומסכנים את חייהם. ואנחנו איתם בלי שם ביקורת.

כל מה שאנחנו רוצים הוא שהפקודות לצבא יהיו יותר נחושות וברורות. רוצים שינהגו במחבלים כפי שנוהגת כל מדינה אחרת.
רוצים שיחסלו את הטרור ולא נצטרך לחיות תחת אימה של פגזים כל יום כבר למעלה משבוע וחצי.
האם זו לא דרישה לגיטימית?

צריך לעשות להם מה שהם חושבים לעשות לנו כשהם מפגיזים את צפת ואת חיפה, את נהריה ואת שלומי. הם רוצים להרוג אנשים נשים וטף. הם רוצים להשמיד להרוג ולאבד אותנו כמו המן הרשע בשעתו. הם שליחים של אחמדניג'אד שרוצה אותנו זרוקים בים.

אתה זוכר מה עשתה אסתר המלכה בשעה שהיתה לה אפשרות לנקום?
בדיוק מה שהם רצו לעשות לנו!
מה יותר פשוט?

התורה מלאה במידתיות: עין תחת עין, שן תחת שן... כאשר עשה כן יעשה לו". "ועשית לו כאשר זמם לעשות לאחיו". "הקם להורגך השכם להורגו".

זהו "מאזן האימה". זהו המאזן שיוצר את השקט.
* אם נוקטים לפי הכללים הללו, המלחמה מסתיימת לפני שהיא מתחילה.
* אם נוקטים על פי הכלל הזה– תושבי הצפון היו יכולים לצאת מהמקלטים כבר מזמן.
* אם היינו נוקטים בהם – אלפי כפריים לבנונים היו יכולים לחיות בשלום בהשקט ובבטחה.

צריך להדגיש שצה"ל יודע מהיכן יורים על צפת ועל טבריה, הוא יודע זאת מהטיל הראשון שנורו על צפת טבריה חיפה והצפון מתוך מטרה להשמיד אנשים נשים וטף. לאותו כפר יש שם ומיקום על המפה.

בשעה שבה נכתבים דברים אלה עבר למעלה משבוע וחצי מאז נורה הטיל הראשון על הצפון, ואותם כפרים עדיין עומד איתן על תילם. המוסר היהודי הבסיסי שאומר "הקם להרגך השקם להורגו" נשכח מאתנו.

ראה.
פעמים רבות הייתי בשבוע האחרון סמוך למקום נפילת טיל וחשתי "פחד מות" מהו?
* ראיתי אנשים בורחים ממקום נפילת טיל עם אימה נוראה בעינהם.
* ראיתי פצועים. הייתי בהלויות של אנשים שנהרגו מטילים אלו.
* ראיתי בתים שרופים ומרוססים.
* ראיתי אנשים שלא יצאו שבוע ימים מהמקלטים.
* ראיתי אנשים שכבר שבוע נמצאים בבתי ידידים כמו פליטים.
* ראיתי עסקים שקורסים כלכלית.

זה ברור לי שאין אפשרות להרגיל את תושבי הצפון להפגזות הללו, כמו שניסו להרגיל את תושבי שדרות.אז יש פתרון אחד ואותו צריך לעשות!

בהצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן