מה עם טבילה של גברים.

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/05/04 23:46 ג בסיון התשסד

שאלה

אחד מהדברים ששכנעו אותי, זה אם הטהרות, והליכה לקראת, מדוע שגם הגבר לא יעשה כך.

תאמינו לי, זה ממש מרגיז את הנשים שהגברים פטורים מהמקווה.

ויש להם גם בעיות של 'הטהרות' אפשר לעיין בספר ויקרא ועוד.

לכן, כדאי שגם הגברים ילכו למקווה.

ראו את החסדידים במאה שערים ביום שבת בבוקר.

ברכה.

תשובה

שלום וברכה
אנחנו לא נמצאים בתחרות מי עושה יותר או מי חייב יותר או מי פטור יותר. איני רואה כל מקום להיכנס לשיח הטוען כי הדברים הוכרעו לטובת או לרעת צד אחד. איני רואה את עצמי מצד אחר של הנשים, ואין פוסקי ההלכה רואים עצמם מצד אחד ונשים מצד אחר, כי אם דנים בכל עניין לגופו.
לצערנו, טבילת גברים רלוונטית היום רק בשני הקשרים: בעלייה להר הבית ובמועדים. בימים בהם המקדש קיים גברים טובלים המון וחובה עליהם לטבול, אך לצורך קיומם של יחסי אישות אין דברים חייבים לטבול ואילו נשים כן. זו ההלכה.
מובן כי המחמיר על עצמו וטובל עוד הרי הוא ממידת חסידות, אולם חובה הלכתית אין כאן.

כל טוב