מה עם המשפט?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/07/06 08:26 ח בתמוז התשסו

שאלה

פורסם שהרב זוכה במשפט ואני מברכת מאוד על הזיכוי הזה. סליחה על השאלה אבל לא היה כלל דיון אז איך היה זיכוי?

תשובה

בס"ד

מה שהיה שם זו חזרה של הפרקליטות מהגשת כתב האישום בגלל הבהרה של דברי. הבהרתי שאני לא שונא ערבים וזה - אגב - באמת. אני לא שונא שום אדם וחושב שבאמת לכל אדם יש זכות לחיות בכבוד כי הוא נברא בצלם אלוקים. אין גם מקום לשנוא אותו בין אם הוא גר בארץ ישראל ובין אם הוא גר במקום אחר. רק שהוא לא יחפש להרוג אותי או מישהו מבני עמי. שלא יהרוג ושלא יתמוך בטרור וברוצחים.

הבהרתי את דברי, גם הראתי להם שכך היו דברי מאז ומקדם. את יכולה לראות תשובות רבות שלי המפורסמות במקומות שונים באתר זה שאני לא שונא נכרים וחושב שצריך לומר להם שלום ואפילו להקדים להם שלום.
למה?
כי כך ההלכה והלכה זו מאוד מתישבת על ליבי.

כל זה לא משנה את ההלכה על ישוב ארץ ישראל ועל כל ההלכות הקשורות בה. ובכלל זה איסור מכירת קרקעות לנכרים. הארץ היא של הקב"ה והוא קובע את כלליה. לנו אסור לחרוג מהכללים שהוא קבע בבריאת העולם וגם לא כדאי.
האמירה שהם נבראו בצלם אלוקים לא מתירה לנו להנשא עימהם בין אם הם ערבים ובין אם הם טורקים או נוצרים או סינים.
כל עם צריך לחיות את חייו ולעשות את תפקידו בעולם כמו שכל אבר בגוף צריך לעשות את תפקידו. רק כך הגוף יכול לתפקד.
הטישטוש בין עמים שונים הוא כמו טישטוש בתפקידים בין אברי הגוף השונים שעלול להביא לאנרכיה ואי תפקוד נורמלי של הגוף.

אלה דברי. ואני חושב שהם נכונים. אני עומד אחריהם לגמרי וחושב שכך צריך לנהוג.

בהצלחה