מה עושים בעת משבר אישי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/09/02 10:14 כג בתשרי התשסג

שאלה

ב"ה

שלום.

בחור ישיבה שנמצא במשבר.ואין לו כח לחזור לישיבה ועוד פעם ללמוד.

מה עושים? איך יוצאים מזה?

אין לו כח ללמוד. ויש :

חולשה

חולשה - מה עושים? אנא אנא עזור !!

אם יש לי חבר שנמצא במשבר, מה לעשות? איך עוזרים לו לצאת מזה? אין לו כח בכלל ללמוד מה לעשות?

תודה !

תשובה

בס"ד

שלום

ראה לומר לו כי יש באדם כוחות כל כך חזקים והוא רק צריך לחשוף אותם.

"יש מצב" שבו יש לאדם מעט ליכלוך על המשקפים ונראה לו שהוא ח"ו עיוור - לא רואה !!.
הפתרון הוא לנקות משקפים ולראות. ולא להחליט החלטות כאילו האדם עיוור.

לפעמים אדם חושב שהוא חסר כוח והאמת היא שהוא צריך מעט מנוחה.

לא תמיד הפתרון נמצא בהחלטה שהוא "לא שווה". לפעמים הפתרון הוא רק במונע קטן.

לכן עיקר העיקרים לזכור שכל נברא יש צלם אלוקים - ובתור שכזה יש לו כוח מהאין סוף.
רק צריך לחזק את הכלים שיוכלו להכיל את הכוחות הללו.

עוד אמור לחברך לזכור כלל ברזל - לא לקבל החלטות בעת חולשה. רק בעת חוזק מקבלים החלטות.

בהצלחה