מה עושים בחופש - רשימת ספרים מומלצים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/09/02 16:45 יט בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שמואל אליהו שלום רב!

הרב שי פירון פירסם באתר תשובה ובה הוא אומר שלא נשאל כל הלכה או נושא מרבני האתר שליט"א

לכן אבקש מהרב להמליץ על מספר ספרים הלכתיים מוסריים, בנושאי צניעות, ובינו לבינה שאפשר לקרוא וללמוד בזמן החופש הגדול.

בתודה מראש

נ.ב אבקש לפרסם את הרשימה באתר

תשובה

בס"ד

יש ספרים שאני מאוד מעריך נכתבו לני מאות ועשרות שנים והם ממש נפלאים. חודרים עד עומק הנפש ומגיעים לאמת היותר פנימים של העולם. הם לא חדשים ומוכרים לנו ונכתבו על ידי אנשים שהי הלהם מגע הדוק גם עם הציבור וגם עם הפנים של הפנים של החיים.
הספרים הם "מסילת ישרים" ו"נפש החיים". הראשון בשפה יותר פשוטה והשני בשפה יותר קשה עם הרבה ארמית אבל שניהם עם עומק עצום.

יש ספרים שנכתבו בימינו והם ממש טובים.
למשל הספר "כתנות אור" שנכתב רק לאחרונה והוא ממש מצוין.
יש את הספרים "אמונות" של הרב הס זצ"ל ובתוכם מגוון נושאים וגם הרבה על צניעות.
יש את סדרת הספרים של הרב אבינר שכולם בשפת הנוער והם ממש מצוינים.
יש כמובן את ספרו של הרב שמואל כץ "קדושים תהיו" שכולו עוסק בנושאים הללו.
יש עוד סדרות של ספרים שעוסקים בנושאים אלו כמו סדרת הספרים "מאורות נריה" שמדברות אל הנוער.
יש מאמרים נפלאים בחוברות של "ישע ימינו" ו"מגדים".
יש את ספריו של הרב אלישע וישליצקי שמדברים אלינו בשפתינו בעומק גדול ובשפה פשוטה.
והלואי נספיק חלק קטן ממה שכתוב כאן. ואנ בטוח ששכחתי עוד הרבה ספרים טובים ונפלאים.
יש כאן באתר מאות תשובות על נושאי צניעות שאפשר לעשות מהם לפחות ספר אחד או שנים. ויש גם באתר מורשת הרבה תשובות על צניעות וכד' או נושאים אחרים מענינים.
יש ספר שהמלצתי עליו באתר זה כמה פעמים ושווה קריאה טובה והוא "מדיטציה ויהדות". שנכתב על יד רב מקובל גדול בשפה כל כך פשוטה ועמוקה. ויש ספר ישן וטוב "בכור המהפכה המדעית" של פרופסר קצי שעל אף היותו שייך לעולם החו"ל הוא ממש מענין. יש ספר "האדם מחפש משמעות" של פרופסור פרנקל שהם ספרים שנכתבו בחו"ל והאמת שלהם זועקת עד היום.

וכמובן וכמובן יש תמיד אפשרות לעם אחת ולתמיד לסיים את,,,, התנ"ך.
האם לא צריך פעם אחת לקרוא את התנ"ך בשלמותו. מתחילה ועד סוף. לא אמרתי ללמוד עם כל המפרשים, רק לקרוא ולהבין. להתבונן במפרשים כשלא מבינים משהו. חמשה או עשרה פרקים ליום.
זה דבר כל כך חשוב והכרחי ומועיל מאוד, ובזמן הלימודים אנחנו עסוקים בדברים אחרים כל כך חשובים. אולי בזמן החופש יש זמן לדבר הזה שהוא ממש ספר החיים שלנו. סיפור החיים שלנו. תיאור מדויק של כל מה שעובר עלינו מבפנים פנים. כל מה שהיה וכל מה שיהיה איתנו.

בהצלחה