מה עושים איתו?

חדשות כיפה הרב שי פירון 14/03/09 19:49 יח באדר התשסט

שאלה

שלום לרב.

אשמח לעזרה בשאלה הבאה-

מה התפקיד של המשיכה המינית לפני החתונה?

לפני החתונה כמובן שאסור לחשוב לא צנוע,או לעשות מעשים לא צנועים,אבל הכוח הזה של היצר ישנו,גם כשמתעלמים ממנו, מה תפקידו בשלב הזה של לפני החתונה? רק כדי לנסות אותנו?

האם יתכן כי יש כוח בתוכינו שקיים במשך תקופה ארוכה מבלי שיהיה בו שימוש? לאן לוקחים את הדחף הזה? איך מטפלים בו? האם עד החתונה עליו להישאר חנוק חסר תפקיד?

מקווה שהשאלה ברורה.

תודה רבה.

שבוע טוב.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלומות

אני סבור שעלינו להתבונן על השאלה בשני כיוונים שונים:

ראשית, אני מציע לדון בשאלה האם מדובר ביצר או בכוח, באנרגיה. זו שאלה משמעותית כיון שהיא משליכה על כל צורת ההתמודדות שלנו.
יש לנו חפץ גדול ליצור, יש לנו חפץ גדול להעניק. אנרגיות של אור וטוב אצורות בתוכנו.
הם חלק מאיתנו מגיל צעיר. השאלה אם יש לנו כוחות לנתב אותם, בכל שלב, למקומות נכונים.
הדחפים היצריים שלנו אינם בהכרח דפים מיניים. לפעמים, כשאדם לא מנצל את כוחותיו, דחפיו מוטים לכיוון אחד - לכיוון המיני.
לא חייבים להגיע למציאות בה אנו נלחמים בעצמנו.
לכן, אני מציע לך, להתבונן על עצמך כמי שמקוננים בתוכו כוחות גדולים המבקשים לצאת החוצה.

שנית, אכן יש יצרים בסיסיים בתוכנו שמהווים ביטוי לעוצמת ההזדקקות לזוגיות. אנו נולדים מגיל צעיר עם התכונות הבסיסיות הללו.

עקרונית, אני סבור שיש לנו כוחות כל הזמן, בתחומים נוספים, שלא באים לידי ביטוי בכל רגע בחיינו.
ההרמוניה של המפגש בין הכוחות מעשיר את המציאות שלנו, את ההויה שלנו כבני אדם

היצר הוא ביטוי ליופי החיים.
אל להדחיק אותו
יש ליצור איתו,
למתן אותו
לנתב אותו

בשורות טובות,

שי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן