מה לעשות..

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 17/05/13 15:59 ח בסיון התשעג

שאלה

שלום הרב..

יצאתי עם בחור תקופה של חצי שנה... באמת היה קשר ממש קרוב וטוב... ולאחר חצי שנה הוא הציע לי נישואין.

יומיים לאחר ההצעת נישואין היה וורט אצלי בבית, שמסתבר שלא ממש זרם בצורה טובה. אמא שלו לא ממש היתה מרוצה מהעינין..

יומיים אחרי הוורט הוא החליט לבטל. ושלח לי מייל, שזה נגמר, הוא מתנצל, לא ממש נתן הסברים רק כתב שזה עינין של מנטליות.

הוא ביקש ממני לא להתעסק בזה, והוא נעלם, הוא עזב את הישיבה, החליף את הפלאפון, עזב את ירושלים. ולא תיקשר איתי.ניסיתי להשיג אותו בכל דרך, אבל הוא פשוט נעלם.

וממש הרגשתי שהכל מתרסק סביבי.

עבר מאז שמונה חודשים, והנושא הזה ממש יושב לי הלב. כל יום ויום. במיוחד שאני לא יודעת למה ומה קרה ואיך ממצב של אהבה ושמחה זה הגיע למצב כזה. לפני חודש הוא ניסה לדבר איתי כדי לבקש סליחה, וחזרנו לתקשר קצת, כאילו לא קרה דבר.. עד שאמא שלי שמעה את זה והתקשרה אליו לבקש מימנו שלא יצלצל אלי. והוא באמת לא התקשר.

לא חשבתי שגם אחרי 8 חודשים עדין זה כלכך יעיק עלי. אני מרגישה גם בפגישות עם בחורים אחרים שאני לא באמת נמצאת שם, אני חושבת עדין עליו. וזה לא עובר ממני.

השאלה שלי האם כדי לא להקפיד עליו זה יהיה חכם להיפגש איתו וליישר את ההדורים?

כל מי שקרוב אלי אומר לי לנתק כל קשר איתו ולא לדבר איתו ובטח שלא להיפגש איתו כי זה רק יגרע. האם זה נכון?

ואם לא להיפגש... איך אני יכולה לסלוח לו ולהמשיך הלאה בחיי? איך לפתור את המצב הזה?

תודה רבה. וסליחה על האורך.

תשובה

שלום וברכה

אני גם מצטרף לעצה שלא ליצור איתו שום מגע. לפי מה שאת מתארת לבחור יש כנראה בעיה נפשית מסוימת כך שנישואין לא באים פה בחשבון וכל קשר נוסף איתו רק מעיק על הדמיון ומונע השתחררות מהקשר (שלא לדבר על בעיה ההלכתית).
הדרך הטובה ביותר היא להמשיך הלאה בחייך ובהיכרות עם בחורים אחרים ולמנוע מעצמך להרהר בקשר (גם לא הייתי מהרהר בשאלה האם לסלוח לו או לא, אלא פשוט להשאיר את הנקודה הזו בחייך מאחוריך). ברור שזה קשה ולעיתים במצב קיצוני גם כדאי אולי להתייעץ עם מישהו מקצועי, אבל זה ניתן. ומהיכרות עם מקרים רבים, גם קשים מאלה, אני יכול להבטיח לך שהזמן מרפא את הפצעים, ואנשים שהיו בקשרים של שנים שלא עלו יפה, מצאו בסוף את בן זוגם והם חיים באושר

בהצלחה חגי