מה לעשות?-דחוף מאוד!!!!

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 01/10/02 10:51 כה בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

כבוד הרב,

חברתי פנתה אלי בשאלה, איך אפשר לכפר על גניבה, שאין שביכולתה להחזיר, היא הוסיפה ושאלה, מה אם היא הלוות מאנשים ולא זוכרת ממי וכמה חייבת, מה עליי לעשות?

תודה רבה!!!!

תשובה

שלום רב לך,

חסרים המון פרטים בשאלתך, כגון: מתי היה המקרה? האם היא גנבה כשהייתה קטנה?

בעקרון, כאשר אין ידוע ממי גנב ואין אפשרות להחזיר, כתוב בשו"ע שיתרום כסף לצרכי רבים, ואז יש סיכוי שמי שנגנב ממנו - יהנה מזה.

בכל מקרה תתודה ותקבל לעתיד שלא לעשות כך, וד' יהיה בעזרה ותזכה לשוב בתשובה שלימה.

בברכה,
צבי קוסטינר