מה לענות למי שרוצה הוכחה ל

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/11/02 23:55 כה בכסלו התשסג

שאלה

שלום.בתפקידי אני נפגש עם הרבה חברה לא דתיים

ורציתי לשתף את הרב בשאלה בעייה שיש לי בשיחות

איתם.1 הם מבקשים להוכיח להם שיש ה" בעולם מה עונים על שאלה כזאת?

2 רצית לשאול מה אני צריך להגיד להם ובכלל להאנשים ששואלים שאלות איך באים לענות להם על הסוגיה הזאת ?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ישנם כמה רמות של הוכחה תלוי אל מי מדברים ומה רמתו של השואל.

באופן כללי יש לכוון את השיחה לכוון של שיחה נעימה ולא התנצחות או מלחמה מי צודק.
לפעמים לא כדי לענות בוויכוח אלא לחכות להזדמנות נאותה ורגועה ואז לשוחח.
ההוכחה שאני תמיד משתמש בה היא הוכחת קיום העולם.

ככל שהמדע מתפתח אנו עדים למורכבות הנפלאה שקיימת בעולם.דווקא היום ניתן לראות בעניים שאין מקריות והכל מתוזמן בדיוק נפלא.
עולם החי,עולם הצומח,האדם, היקום,החלל.
התבוננות זו מפילה את התפיסה הפרמטיבית שהעולם נוצר מפיצוץ ובתהליך איטי הוא הולך ומתפתח ......

אם האדם שאתה משוחח איתו הבין זאת אז ניתן לעבור לשלב נוסף ולשוחח על התורה ועל העבודה ועל מטרות בריאת העולם.
דע לך כי התורה היא ההוראות לפעילות תקינה של הבריאה וכמו שאדם קונה מכשיר חשמלי הוא מקבל הוראות הפעלה- כך העולם והאדם קבלו הוראות הפעלה וזה חוקי התורה.
התורה עצמה באה לידי ביטוי בחוקים כלליים שגם הוא מסכים להם :10 הדברות.
המצוות הם הפירוט של 10 הדברות .
כגון: יום מנוחה אחד בשבוע לא לרצוח,להאמין בכוח עליון.

יש לך להזהר מאוד לא לשוחח על נושאים פוליטיים כי אסור לקשור ולכרוך את הפוליטיקה עם הדת !!!!!!!!
וכן להזהר לא להסביר צורות התנהגות של דתיים.

עיין עוד ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=19275

אני עתיק לך שיר יפה עם כמה שאלות שאנחנו מחפשים להם תשובות.:(אריאל זילבר)
תן לי כח
הו תן לי כוח

מה מקבל אדם

מה יש לו בעולם

כשכל חייו הנם

רגע שנעלם

הו תן לי כוח

הו תן לשכוח

את הסיכוי הדל

במשחקי מזל

מי מתבונן מעל

מי מתעניין בכלל

כי בן אדם שקם

למי הוא עמל

מה כבר קיבל חינם

מה יקבל

הו תן לי כוח

אז מה אם אני זוכה

אז מה אם אני בוכה

כי מה שעתיד עבר

מה מחכה לי כבר

כי בן אדם שקם

למי הוא עמל

מה כבר קיבל חינם

מה יקבל

?????

בהצלחה,

עוזיאל.