מה ללמוד בהיסטוריה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/04/02 02:24 יג באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום,

התחלתי לקרוא בשעות הפנאי ספרי היסטוריה, כתחביב. לפני שאני ניגש לקריאת תולדות א"י בעת החדשה, רציתי לברר איזה ספרות מהימנה ואינה חשודה בשיבוש או טשטוש האמת בכדי לעצב את השקפת עולמו של הקורא (למיטב ידיעתי הספרות של בתי הספר חשודה בכך).

בתודה והתנצלות על לקיחה מזמנך.

תשובה

ב"ה
אריאל שלום
הספר המומלץ ביותר על מנת ללמוד את ההסטוריה הוא:
ה ת נ ך .
כו ,בתנך יש גם את ההיסטוריה של העת החדשה שהרי נבואה שנצרכה לדורות נכתבה בתנך.

יש ספר שנקרא" תולדות עם יחשראל בעת החדשה" --
(3 כרכים) וכתב אותו ש. אטינגר.

עצם לימוד ההיטוריה הוא דבר חשוב מאוד ויש המפרשים שכשאמר הקב"ה למשה " וראיתה את אחורי ופני לא יראו " ביקש לומר לו שיסתכל בהיסטוריה (אחורי)וממנה ילמד כיצד להנהיג בעתיד(פני).

בהצלחה,

עוזיאל