מה זה משנה עוד סנטימטר בשרוול

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/09/02 17:01 כד בתשרי התשסג

שאלה

שלומות, אני רוצה להציג רק כמה דברים על עצמי רק כדי להביו יותר את הראש ששואל את השאלה אני בתץ 15 וחצי אני חושבת שאני בן אדם דיי חזק שיכול לתרום המון קודם כל אני מאמינה שצריכים להיות בן אדם לא משנה מה לובשים מה עושים כל עוד אתה בן אבם טוב אני מורידה את הכובע!! "דרך ארץ קדמה לתורה.. " יותר מזה דרך ארץ מקיימץ אץ התורה אני מאמינה בין אם אתה דתי בין חילוני אתה בן אדם טוב אתה מקדם את הגאולה. אני באה מבית דתי רגיל לכל דבר דתי לאומי איך שאמרים ומשום מה מה שמפריע לי זה שאני מרגישה שלא שמירת נגיעה ולא צניעות (חיצונית כמובן- ולא אני לא הולכת עם מכנסיים וגופיות אני מדברת אך ורק על קשרוולים קצרים ולא שרוולי אולפנה)

זה לא מה שייקרב אותי להקב"ה ולא את הגאולה!!! מה הבעיה שלי!?? אני באמת לא חושבת שיש לי בעיה אבל בכל זאת... או שבעצם יש לי בעיה וזה עוד משהו לא קשור אבל שם כבר אז כבר... מאז ומתמיד ובמיוחד בזמן האחרון אני מסתובבת אם תחושה בלב שאני חייבת לשנות בזמן האחרון הייתי כמה שיחות שזה חיזק אותי עוד יותר.... אינ חייבת אבל חייבת לעשות משהו גדול!!! אבל ממש גדול!!! אני יודעת אני יוכל אבל מאיפה להתחיחל!!?? אשמח אם תענה לי על 2 הבעיות.. תודה וחיים טובים

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1) את צודקת במה שאת כותבת שדרך ארץ קדמה לתורה.
לא לחינם התורה מתחילה מבראשית ולא ממצוות כי בראשית מלמד אותנו דרך ארץ.

ואת זה אנו אומרים כל יום בתפילת הבוקר :

לעולם יהיה אדם,
ירא שמיים ,
בסתר כבגלוי,
וישכים ויאמר....."

כלומר קודם כל צריך להיות בנאדם.
ורק אח"כ ירא שמיים בסתר כבגלוי.

וזו הסיבה שבגללה מתו 24 אלף תלמידי רבי עקיבה .
כי אין הצדקה לחיים של תורה אם אין להם את ההקדמה של הדרך ארץ.

השאלה שלך לגבי אורך השרוול היא קשורה לתפיסת עולמך.
איך את תופסת את דבר השם.
מי אמר שאסור לאכול חזיר? השם!!
מי אמר שאסור להזיז מוקצה בשבת? השם!!
מי אמר שצריך ללבוש בגדים צנועים? השם!!
מי אמר שדרך ארץ קדמה לתורה ?השם!!

אז מי שרוצה לקיים את דברי השם לא יכול לעשות לשליש ולרביע:
זה נראה לי אז אני מקיים וזה לא נראה לי אז אני לא מקיים.
אין כזה דבר שאנחנו נחליט מה לקיים על פי מה שנראה לנו.

התורה נותנת לאדם אפשרות להיות מאושר.
איך???
ע"י שהאדם יקיים את דברי השם כי תורת השם כשהיא מתבצעת בשלמותה היא משיבת נפש!!!

משל למה הדבר דומה :
לאדם שבא לרופא והוא נותן לו תרופה אך האדם לקח יום כן יומיים לא (כמובן לא בכוונה -כי הוא שכח)
והוא לא נרפא מהמחלה שלו.
למה??
כי הוא לא ביצע איך שאמרו לו. הוא החליט לבד ועשה לבד ולא נרפא.

2)את מרגישה רגש פנמי חזק לשינוי כי הנשמה שלך צמאה .
אני חושב שזה הזמן לבצע שינוי רוחני בחייך ולקבל החלטה עקרונית שאת רוצה לקיים את רצון השם.

מתוך החלטה כזו יכולה לצמוח בתוכך המוטיבציה ללמוד ,
ושמור ולעשות את דבר השם בשמחה ובאהבה.

בהצלחה,

עוזיאל