מה הרעיון של האות שין בתפילין

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/04/02 09:47 טז באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב ,רציתי לדעת מה הרעיון/משמעות של ה"ש" בעלת 4 יודין בתפילין של ראש.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום,

["שין של תפילין הלכה למשה מסיני". ]
כך נאמר בתלמוד במסכת חולין דף ט', ובמסכת שבת דף כח:
וכתב מר"ן בספרו ב"י או"ח סימן לב' בשם הגהת סמ"ג ששין של 4 ראשים היא כנגד כתב הלוחות שהאותיות חקוקות משני עבריהן מצד לצד, ולכן עושים את שין שבתפילין כאותה שין שבלוחות שיהיה האות מאוויר ואז יש בו ג' רווחי אויר ונעשה שין מהרווח.

וכך נפסק בשו"ע בסימן לב' סעיף מב' "שין של תפילין הלמ"מ. שנעשה בעור הבתים של הראש כמו שין בולטת מקמטי העור אחד מימינו ואחד משמאלו של ימין המניח של ג' ראשים ושל שמאל המניח של ארבע ראשים" והוסיף הרמ"א בשם התו"ס שאם הופך שמאל לימין לא נפסל בדיעבד.

בברכה,

עוזיאל