מה העונש על נגיעה בנידה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/12/02 16:07 כט בכסלו התשסג

שאלה

לרב

1.האם מותר לבת לגעת בבןולמה? הרי כתוב:"אל אישה בנידתה לא תקרב" ולא שלנידה אסור לגעת בך?

אם יש מקורות: בתורה,משנה, גמרא ושו"ע.

2.מה העונש על נגיעה בנידה?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1) אסור .זה כתוב בתורה "ואל אשה בנדת טומאתה לא תקרב ..."
עיין ברמב"ם (הלכות איסורי ביאה פכ"א ה"א)
רמב"ן (ספר המצוות ל"ת שנ"ג).
ונפסק להלכה שו"ע אבן העזר סימנים כ' ו- כ"ע..

2)הרציונל שעומד מאחרי הלכות אלו בא להבטיח שמערכת היחסים בין בני הזוג יהיו גבוהים במיוחד ויהיו מושתתים על קדושה ,טהרה ומחיובות.
קשר מיני הוא לא קשר מזדמן אלא חיבור של נשמות.
ולחיבור שכזה יש תנאים ומסגרות ואטמוספרה מאוד מיוחדת על מנת שהוא יצליח ויחזיק מעמד.
לגבי העונש עיין ב:

תלמוד בבלי מסכת שבת דף יג עמוד א

תני דבי אליהו: מעשה בתלמיד אחד ששנה הרבה וקרא הרבה, ושימש תלמידי חכמים הרבה, ומת בחצי ימיו. והיתה אשתו נוטלת תפיליו ומחזרתם בבתי כנסיות ובבתי מדרשות, ואמרה להם: כתיב בתורה דברים ל כי הוא חייך ואורך ימיך, בעלי ששנה הרבה וקרא הרבה,
ושימש תלמידי חכמים הרבה - מפני מה מת בחצי ימיו? ולא היה אדם מחזירה דבר. פעם אחת נתארחתי אצלה והיתה מסיחה כל אותו מאורע. ואמרתי לה: בתי, בימי נדותך מה הוא אצלך? אמרה לי: חס ושלום, אפילו באצבע קטנה לא נגע בי. - בימי לבוניך מה אצלך? - אכל עמי, ושתה עמי, וישן עמי בקירוב בשר, ולא עלתה דעתו על דבר אחר. ואמרתי לה: ברוך המקום שהרגו, שלא נשא פנים לתורה, שהרי אמרה תורה ויקרא יא /יח/ ואל אשה בנדת טומאתה לא תקרב. כי אתא רב דימי אמר: מטה חדא הואי. במערבא אמרי, אמר רב יצחק בר יוסף: סינר מפסיק בינו לבינה.

בברכה,

עוזיאל