שאל את הרב

מה ההבדל

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 25/10/11 01:12 כז בתשרי התשעב

שאלה

לכבוד הרב שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין ביטחון לגאווה? מתי אני יודעת להבחין ביניהם כי למעשה הם שני דברים שונים כי גם ביטחון צריך להיות לאדם בה' למשל ובכללי גם שמעתי בהרצאה אחת שרב אמר שחלילה האדם יזלזל בעצמו, אלא ידע מה מעלותיו וכו' .. אבל חשבתי שאם אני יגיד "אני כזאתי וכזאתי וכזאתי" אז אני אהיה גאוותנית לא? בתודה מראש!!

תשובה

שלום לך.
גאווה היא תכונה בה האדם מייחס לעצמו את הצלחותיו, כשרונותיו ויכולותיו.
בתורה כתוב שצריך להמנע מלומר "כוחי ועוצם ידי (כשרונותיי ויכולותיי) עשה לי את החיל (ההצלחה) הזה".
לעומת זאת, האדם צריך להיות מודע לכוח שלו, לכשרונותיו, ליכולותיו, ועל כך כתוב בתורה, כי האדם צריך לדעת כי הקב"ה "הוא הנותן לך כוח (כשרונות, יכולות וכו') לעשות חיל (להגיע להצלחה)".
אז אם תגידי לעצמך "אני כזאתי וכזאתי וכזאתי"- זה בסדר גמור, רק תזכרי שאת "כזאתי וכזאתי וכזאתי" רק בגלל שהרב"ה עשה אותך "כזאתי וכזאתי וכזאתי", ולא תתחילי "לחשוב את עצמך" ולהתרברב, ולזלזל באחרים כי הם לא מוכשרים כמוך וכו'.

כתבות נוספות