מה ההבדל בין נכרי לגוי?

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 28/09/02 22:11 כב בתשרי התשסג

שאלה

ב"ה

כבוד הרב שלום רב

ברצוני לשאול מה ההבדל בין נכרי לגוי במסכת עבודה זרה פרק ה'? האם זה נכון שאחד מהם הוא עובד אלילים ואחד מהם הוא מונוטאיסט? אם כן, מה הדין לגביהם?

תודה מראש ושבוע טוב ומבורך

תשובה

שלום לשואל,
אין הבדל בין "נכרי" ל"גוי",פעמים המשנה או הגמרא קוראת לגוי נכרי ולהיפך.
לספרדים קיים הבדל בין ישמעאלים לנוצרים שנגעו ביין נסך.ההלכה היא שיין נסך שנתנסך לעבודה זרה,אסור מהתורה בשתיה ובהנאה.אולם האיסור בהנאה הוא רק בגויים עובדי עבודה זרה,אולם גויים שאינם עובדי עבודה זרה,כמו הישמעאלים,סתם יינם ומגען שלהם,מותר בהנאה,וכל האיסור הוא בשתיה,כיוון שהישמעאלים מאמינים ביחוד ואין להם פסילים ועבודה זרה.אולם הנוצרים שיש להם שתי וערב שמשתחווים לו-סתם יינם ומגעם,אסור בהנאה.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני