מה הבעיות במשמרת לילה במד''א?

חדשות כיפה הרב שי פירון 20/10/02 23:50 יד בחשון התשסג

שאלה

האם אסור לבת לעשות משמרת לילה עם נהג אפילו אם הם שוהים בחדרים נפרדים כשהם לא בנסיעות ולמרות שיש אנשים נוספים בתחנה?

תשובה

ב"ה

שלומות!

אם יש אנשים נוספים בתחנה אינני רואה דרך למנוע תורנות זו, מצד דיני יחוד.
אולם, ישנן בעיות נוספות הנוגעות לאוירת הצניעות הכללית המצויה באותו מקום. אני לא בטוח שהאוירה הכללית מתאימה לבת דתית.
אולי זה נשמע שמרני אבל אינני רואה בעין יפה המצאותם של בנים ובנות למשך כל הלילה מחוץ לבית. אין בכך ענין דתי. פשוט. לי זה נראה לא ראוי ולא נכון. לבנים ולבנות.
הלילה, המציאות הלא טבעית, עלולה להחליש את מנגנוני הבקורת של כל אדם ולהוביל לתופעות לא ראויות.

בברכה,

שי