מה בדיוק לבדוק

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 01/08/05 21:38 כה בתמוז התשסה

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה

ברצוני לדעת כאשר בני זוג מכירים מה בדיוק הם צריכים לברר בקשר להתאמה בינהם? האם הם מתאימים מבחינה דתית מהי הדרך חינוך עליהם הם רוצים לבנות את ביתם וחינוך ילדיהם (כאשר בני הזוג הם דתיים לאומיים) מקווה שהשאלה ברורה ואשמח להמלצה על ספר א(אם קיים)

תודה רבה

תשובה

שלום רב
מעבר לשאלות ערכיות אותן הזכרת יש לבחון בעיקר את ההתאמה המידותית של בני הזוג שהרי חיים בצוותא עם אדם לא רק במישור האידיאי אלא עם תכונות האופי שלו,כגון רוגז וכעס,אהבה וחסד,נדיבות ונתינה ועוד.
מעבר לכך יש להרגיש שאכן נוצר לאטו קשר של חיבה ורצון לקשר הולך ומתמשך.
בהצלחה.