מהו תלמוד בבלי?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/10/02 15:23 כו בתשרי התשסג

שאלה

מחילה מכבוד הרב

אני צריך בדחיפות בשביל אחי מידע על התלמוד בבלי..

אם אפשר כמה שיותר מוקדם.

אולי אפילו לשלוח קובץ או מקור באינטרנט כי אני לא מצאתי

תשובה

בס"ד

כדי שתוכל למצוא - דע לך כי ה"תלמוד בבלי" הוא זה הנקרא "גמרא" והוא זה הנקרא "ש"ס" שזהו בראשי תיבות ששה סדרים. (ואין בין זה לבין המפלגה שלקחת את השם הזה לעצמה שום קשר)

הוא מהווה בעיקר פירוש על המשניות שנכתבו על ידי רבי יהודה הנשיא לפני חורבן בית שני.

תלמוד בבלי נכתב בבבל אחרי חורבן בית שני על ידי כמה וכמה חכמים הנקראים "אמוראים". והוא כולל סדרה של כעשרים כרכים המכילים את כל הפירוש הזה.

הוא כתוב בסגנון של סיכום הדיון בבית המדרש. דברי כל הנאמרים. השאלות והתשובות שנאמרו שם. וסיכום ההלכה. על פי זה נקבעת כל הלכה בישראל.

יש ספרים רבים שמתארים ביתר הרחבה את הענין הזה ודאי לראות את הקדמת הרמב"ם לפירוש המשניות שמרחיב יותר את הענינים החשובים להבנת התלמוד הבבלי.