מהו פורים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/02/02 10:15 כב בשבט התשסב

שאלה

האם תוכל לספר לי על חג פורים? מנהגים, האם יש שמות נוספים לחג זה, מהו מקור השם, אנשים חשובים הקשורים לחג זה, האם ישנם אירועים חשובים בחג זה, מהו אופן החגיגה בגולה, מהו אופן החגיגה בישראל כולה, האם יש מצוות לחג זה?,האם יש אגדות בחג זה?

אודה לי מאוד אם תענה לי בהרחבה

תודה רבה מראש

עדי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלחתי לך כבר את התשובה הזאת - אולי לא הגיע. קבלי שנית.
----
בס"ד

על פורים קל מאוד לדעת. קיראי את המגילה "מגילת אסתר" ושם תלמדי על מקור החג הזה ומה משמעותו. ומה המנהגים הקשורים בחג הזה.

בעקרון החג הזה מספר את הסיפור של עם ישראל בגלות. איך בצורה נסתרת מגין ה' על עמו אף על פי שהוא לא נגלה בצורה פומבית כמו במתן תורה וקריעת ים סוף.
זה סוג מיוחד של ניסים שצריכים להכיר אתו וההכירות היא עם "אסתר".
האם השם של אסתר רומז משהו אל מה שכתבתי?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן