מהות החיים

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 17/12/11 21:12 כא בכסלו התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב:

אני לא מבינה בשביל מה אנחנו חייים-אני עכשיו לומדת באולפנה וחוץ מזה אני לא עושה כלום!אני יודעת שלכל אדם יש מטרה שלשמה הוא בא לעולם אבל קשה לי להגיע אליה ולהבין מה אני צריכה לעשות פה!אני אשמח אם תוכל להסביר לי קצת את מטרת החיים...

תודה מראש-אילת

תשובה

לאיילת שלום

מטרת החיים על פי היהדות היא פשוט לחיות אותם בשיא העוצמה והעושר המצוי בהם. תורה ומצוות אמורים לעשות זאת בכך שבקיומם האדם מתחבר למציאות החיים האינסופית והכללית - עם ישראל.
לדעתי את צריכה פחות לחפש מטרה ספיציפית עבורה את חיה ויותר לחפש מה הנתיב חיים בו את מוצאת את מירב הסיפוק, השמחה וההזדהות המתאימים לך. כאשר תלכי בנתיב הזה מתוך הדרכת תורנית - זוהי למעשה עבודת ד´ הנעלה ביותר.

בברכה חגי