מהות האדם בעולם ?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/09/02 21:53 ח בתשרי התשסג

שאלה

מהות קיום האדם ?

מדוע נברא האדם ? לשם מה צריך אלוהים הכל יכול לברייה גשמית ?. אם נבראנו משום שאלוהים הוא התגשמות הטוב ודרך הטוב להיטיב ולשם כך זקוק הוא לברואים, יוצא מכך שלאלוהים שהוא התגשמות השלמות ישנה מגרעה. הוא חייב שיהיו לו ברואים. שהרי בלעדם הוא לא יכול להגשים את עצמו.

תשובה

ב"ה.

ברכה ושלום.

שאלת שאלות שעומדות ברומו של עולם.
אנא ממך עיין בספרי "אמונות" (2 כרכים).

ואם יהיה לך שאלה ממוקדת שאל !
אשמח לענות לך.

בברכה,

עוזיאל