מדרשים מוקשים לילדים

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 25/12/13 00:37 כב בטבת התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול לגבי שיעורים בתנ''ך וכדומה לילדים, האם יש מקום להכניס תכנים מתוך מדרשים, כאשר משמעות הדברים עמוקה ולא פשטנית ויתכן שהילדים יבינו את הדברים בצורה לא ראוייה.

התבקשתי לאחרונה לחוות את דעתי על סיפור אדם ולילית המופיע בספר הזוהר, וזו דוגמה טובה לנושא השאלה.

האם ישנה התייחסות הלכתית לנושא? לדעתי האישית לא נראה תקין ללמד מדרשים מסוג זה

תשובה

שלום.
לגבי הדוגמא שהבאת, בוודאי שאין שום מקום לספר מדרשים אלו לילדים. אבל יש הרבה מדרשים המספרים דברים שמאד מאד מתאימים לילדים, ועל המבוגר להפעיל את שכלו, ולחשוב מה מתאים לילדים ומה לא.