שאל את הרב

מדרשה נגד התלהבות ההורים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/12/08 22:31 טז בכסלו התשסט

שאלה

שלום

סיימתי שירות לאומי, השנה התחילה והתלבטתי רבות איך למלא את השנה שלי. עברה כבר כמעט חצי שנה ואני לא מרגישה שאני עושה משהו משמעותי- אני עובדת ומשפרת בגרויות.

בתחילת השנה הייתי כשבועיים במדרשה מאד רחוקה מהבית, אבל עם אופי ייחודי, מצאתי שם את המקום שלי והיה לי ממש טוב שם.

לאחר מחשבות רבות.. החלטתי שאני רוצה לחזור למדרשה כשאסיים את הבגרויות (זה עוד חודש וחצי בערך).

הוריי לא בדיוק איתי בהחלטה, הם טוענים שזה בזבוז זמן ושעליי לעבוד ולהתחיל ללמוד לימודים גבוהים וכו' (עליי לציין שאני באה ממשפחה מסורתית, שהדת חשובה אך אני מרגישה שאצלי הדת יותר במרכז ואין אצלנו מודעות של מדרשות.. במיוחד במשפחה המורחבת שהרוב חילוניים וזה גם ככה מקשה עליי), אך אני מרגישה צורך ללכת למדרשה.

אשמח לעצה... איך אפשר להתמודד עם זה מבלי להכנס למצב לא נעים שאני בעצם מתרחקת מאד מהבית, ושהלימודים במדרשה באים על חשבון דברים אחרים (גם מבחינת התשלום... כסף שבעצם חסכתי ללימודים- למרות שאני חושבת שכסף זה לא סיבה למנוע מעצמי ללמוד תורה). בעצם מה אפשר להגיד להורים כדי שיבינו אותי ויתמכו יותר..

זה מאד קשה כשאין תמיכה מהבית.

סליחה על אורך השאלה..

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

אכן קשה מאוד לקבל הכרעות מעין אלה שאין תמיכה מהבית. לימוד במדרשה הוא לימוד תובעני ביותר, והוא תובע גם מבחינת העובדה שנמצאים רחוק מהבית, מעבר לתהליכים הרוחניים והנפשיים שעוברים שם, ובוודאי שנוח יותר ופורה יותר לעבור את התקופה האינטנסיבית הזו כאשר מקבלים את מלוא הגיבוי מהבית ומלוא התמיכה.
השאלה שאת שואלת אפוא אינה שאלה הלכתית אלא מעין ייעוץ. אדגיש כי וודאי הוא שבסופו של דבר את היחידה המסוגלת לקבל את ההכרעות לגבי עצמך – את זו שמסתכנת בהחלטות, ואת זו שגם תזכי אם ההחלטות תהיינה נכונות.
הדבר הטוב ביותר הוא להשיג הסכמה עם הבית. דווקא בשל העובדה שקודם את משלימה בגרויות ומכינה את עצמך לקראת לימודים אקדמיים בהמשך, ומדובר בכחצי שנה, ההורים יכולים יותר להבין את הרצון ללמוד תורה לפני הכניסה המשמעותית לעולם הלימודים. עם ההורים מדברים על כך שמדובר בהזדמנות חד פעמית שיש לה השפעות רחבות בעתיד, על כך שמדובר בכמה חודשים, ועל כך שהלימוד במדרשה גם יהפוך אותך לעמוקה יותר וטובה יותר וכדו'. בדרך זו מנסים למסמס את הקונפליקט שיש בבית מסביב לזה, ולקבל את תמיכתם. שווה להשקיע בזה, כי כאמור יהיה לך קל יותר ללמוד בהמשך אם תהיה לך תמיכה מהבית.

כל טוב והרבה הצלחה

כתבות נוספות