שאלה
אני מדריכה וקומנרית בתנועת הילדים עוז , יש לי מספר מדריכות שלא מוכנות לשים חולצתנועה כי הם חושבות שזה טיפשי מידי איך אני אסביר להן שזה מייצג משהו וכן החניכות שלהם שואלות כל הזמן למה הם לא שמות חולצתנועה מה אני יכולה לעשות אני גם לא רוצה לכפות ???
תשובה
לשואלת היקרה שלום רב!
דבר ראשון כל הכבוד שאכפת לך ואת משקיעה בחינוך הדור הבא.
אם להגיד את האמת אני חושב שאנו יכולים להבין את אותן מדריכות, הן רואות בחולצת התנועה משהו ילדותי ולא חשוב.
לענ"ד את צריכה להבהיר להם כמה דברים:
1. מסגרת-גם אם הן תירצנה וגם אם לא זוהי המסגרת, כמו שמלצר מחוייב ללבוש סינר מדוגם וכו' כך גם כל מדריך בתנועה.
אני מתאר לעצמי שלא תרצי לבחור באפשרות הזאת כי נודף ממנה ריח של כפיה, אבל למרות זאת חשוב לפחות להזכיר אותה.
2. עוצמה תנועתית- מדים של חייל משדרים עוצמה ושייכות לצה"ל וחולצת התנועה משדרת שייכות לתנועה ולא סתם עוד מקום מפגש שכונתי.
3. דוגמא אישית- כאשר מדריך מראה שהוא מחפף, מכופף את המשמעת התנועתית וכו' החניכים יחזירו לו את זה כמו בומרנג (הסיוט של מדריך),הם לא ירצו להקשיב לו ולהשתייך למסגרת, המדריך מבחינתם לא ממשומע למערכת ולא[רציני] ולכן גם הם ינהגו כך.
רצוי להבהיר את הדברים הנ"ל בשיחה מהלב עם המון הקשבה למדריכות וכמובן להוות להן דוגמא אישית חזקה, אני משוכנע שכאשר העניינים יתבהרו הן ירצו או לפחות יבינו מדוע צריך ללבוש את החולצה וכמה היא חיונית להמשך העבודה.
["הידיעה מחוללת את הרצון"]
בהצלחה רבה!
רועי
rd127@walla.co.il