מדיטצית "זן" והתעוררות בבוקר

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 04/03/14 12:22 ב באדר ב'

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב

יש מדיטציה ביוטיוב שנקראת מדיטצית "זן" זאת אומרת, מבחינת השם יש שם סממנים של בודהה ועבודה זרה, אך זה בסך הכל בחור אמריקאי שמתמחה בדמיון מודרך והיפנוזה, ובקצרה הוא מדריך שם להירגע (זה לפני שינה) ולהכיר טוב על כל הדברים בעולם, על המשפחה, החברים

הכל סטנדרטי, אין איזה משהו שמזכיר בתוכן עבודה זרה

רק הכותרת המטרידה

מותר להשתמש בסרטון שלו?

דבר שני, מצאתי טכניקה להתעוררות בשעה שרוצים, מסתבר שהיא עובדת להרבה אנשים, לפי התגובות שראיתי

זה נשמע מצחיק, אך זה יכול להיות הגיוני עקב השעון הביולוגי והמוח

לדבר עם הכרית ולהגיד לה כמה פעמים, "תעירי אותי ב-שש וחצי"

ואחר כך לשכב ולדמיין אותנו מתעוררים ומסתכלים על השעון בדיוק בשעה שקבענו

הבעיה ששמעתי איזו תגובה שמזכירה שם שאולי זאת טכניקה של בודהה (אולי מכיוון שלאחר מכן הוא נותן טיפים להתעוררות טובה, לשים את כפות הידיים על האוזניים, צוואר וכ'ו-מכיוון שיש שם צ'אקרות)

כמובן שזה לא תקף לנו מכיוון שצריכים ליטול ידים קודם

בקיצור, בשני המקרים התוכן נשמע כשר, רק הכותרת מטרידה

האם מותר?

תודה רבה! :)

תשובה

שלום,

זה אינו אסור, בתנאי שתופסים את זה כעצה טובה בעלמא וכעבודה פסיכולוגית אישית ולא עניין בעל תוכן רוחני-מיסטי, ולא נגררים אחרי דברים אלה בכל מצב, וודאי לא במצב שזה מתנגש עם עיקרון מוסרי או הלכתי בתורת ישראל.

כל טוב.