מדיח כלים לבשר וחלב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/01/02 15:14 כב בטבת התשסב

שאלה

אל כבוד הרב?

האם ניתן להשתמש במדיח כלים לכלים חלביים ובשריים ? כמובן לא בו זמנית.

תשובה

שלום,

יש שלש שלבים פשוטים:

* קנית שני מערכות של רשתות אחת לבשר ואחת לחלב ועצה זו הכרחית במקרה שיש סדקים ברשתות.

* מנקים את המסננות התחתיות משיירי בשר או חלב.

* אם הרשתות נקיות ואין שתי מערכות יש להפעיל את המדיח בחום מלא עם חומר ניקוי.
אין צורך להפעיל את כל המסלול - העיקר שיהיה חום מלא.

* כדאי להמתין עשרים וארבע שעות בין בשר לחלב.

* כל המסלול הזה הכרחי רק אם יש ממש חלב או ממש בשר - אבל אם מדובר בכלים בשרים או כלים חלבים ואין ממשות של בשר או חלב עליהם - אין כל חשש.

* אם היה על הכלים קצת רוטב חלבי או בשרי בלי חתיכות וממשות שיכולים להעצר במסננת אלא רוטב ולילכוך שנשטף בשטיפה הראשונה - כנ"ל.