מדוע זה בעייתי להתאבד

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 09/05/03 10:35 ז באייר התשסג

שאלה

לרב שלום,

מדוע הקב"ה לא נתן לנו את הזכות לקבוע אם להמשיך לחיות או לשים לחיים סוף? אם בחירה חופשית אז עד הסוף...

האם אדם ששם קץ לחייו לא מגלה בסופו של דבר את הרצון האלוקי, לאחר שהוא לא יהיה כאן וישאלו למה זה קרה. כולם יאמרו "כי כך ה' רצה" לא? אז בעצם כמו שכל חטא ג"כ מבטא רצון אלוקי וחלק מתכנית אלוקית כך גם מעשה זה, האם אני צודק?

הרב אמר פעם שהחים מעורבבים בטוב ורע (משהו כזה) אם אדם כבר הרבה זמן חווה רע ורע ורע מדוע הוא לא יכול לשים לרע סוף (זה יותר זול מללכת לטיפול)

תודה רבה ושבת שלום.

תשובה

ב"ה

רוב שלומות.
טעות בידך. עובדה שהמתאבד נקבר מחוץ לגדר. ההלכה לא רואה זאת כתאונה אלא כחטא חמור מאד, עד כדי עונש כזה.

לפי מה שציטטת בשמי, נכון,העולם מעורבב ומחיב אותנו לאתגר מתמיד. אך זה נכון לגבי כל אדם בכל דור ובכל שעה. ולכן מה נאמר שרצון ה' הוא שכולנו נברח מהתמודדות? חס וחלילה.

האם יש טיפול שהוא יקר להבטיח את שלומה וחייו של כל אדם? אין.

יש בחירה חופשית - ואנו מצווים לכוון אותה אל הטוב והנכון.

הבה נעשהזאת, ואם יש לנו קושי, נטפל בו, כיון שהוא בהחלט בר טיפול.
לא ניתן למצב רוח משתנה, לקבוע חלילה וחס עובדו בלתי משתנות.

זהו לא רצון ה'.

בברכה רבה
רפי פוירשטין