מדוע ה' לא עוצר את ההתנתקות

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 10/04/05 21:25 א בניסן התשסה

שאלה

בס"ד

האם אדם שגר בישע אחרי כל מה שעבד נגיד 30 שנה העם מותר לו לסרב לפינוי המתוכנן באמצעות כוח ואלימות כלפי החילים ששומרים עלינו יומם וליל?

ועוד שאלה קטנה למה ה' לא עוצר את התוכנית הארורה הזאת למרות כל מה שאני שומע שהוא מעמיד אותנו בניסיון

אז מה עושים במיקרה כזה???

סליחה על המירוח אבל ההייתי חייב לשאל את השאלה הזאת

תודה רבה חיים ת"א

תשובה

שלום וברכה

אין לדעתי כל היתר להפעיל אלימות כלפי חיילים. הם עצם מעצמנו ובשר מבשרנו.

השאלה העיקרית בעיני איננה מדוע ה' לא עוצר את ההתנתקות.
ההתנתקות היא טעות של בני אדם, וה' נותן לאדם לבחור את דרכו.
הנסיון בו אנו מצויים הוא בשאלה אם נשכיל להחזיק את המתנה הטובה שנתן לנו ה' - את ארץ ישראל, או שנפקיר אותה.