מגלה עתידות

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 04/12/11 16:22 ח בכסלו התשעב

שאלה

חברה קרובה שלי ביקרה אצל דוד שלה שהוא מגלה עתידות במקצועו לפנ כחצי שנה ובקשה ממנו שיגלה לה את עתידה. הוא אמר לה כמה דברים שיקרו לה בשנה הקרובה וחלקם כבר קרו בדיוק כמו שהוא אמר. אחד מהדברים שאמר לה זה שהוא רואה שיקרה לה משהו רע , היא לא לא תעבור את גיל 17 מה שאומר שיש לה בערך עוד חודש עד שתגיע לגיל הזה. האם יש להאמין לו במיוחד שחלק מדבריו קרו במציאות אחד לאחד או שיש להתעלם מזהה??

תשובה

למור שלום

יש בעייה להתייחס לכל 'מגידי העתידות' למיניהן, לא בגלל אם הדבר נכון או לא נכון. ייתכן שיש אנשים שניחנו בכוחות על-טבעיים אלה ואחרים (למרות שאת מבינה לבד שהרוב הם שרלטנים ומאחזי עיניים). הבעייה העקרונית היא שההתחשבות בדבריהם סותרת את עיקרון הבחירה החופשית. על פי היהדות האדם, מתוך בחירה בטוב ובתורה, יכול לשנות את 'גורלו' קרי, את הנתונים המלווים את חיינו ושאינם תלויים בנו באופן ישיר. ולכן אין שום עניין להתחשב בדבריו של 'חוזה העתידות', גם אם התגשמו כמה פעמים במקרה או שלא במקרה. עצם ההתעסקות והניסיון לנהל את החיים מתוך התחשבות במיסטיקה מעורפלת. מבלבלת את האדם ומכניסה אותו לעולם אפל וחסר היגיון ותורה - שהם הכלים שבהם הקב"ה נתן לנו לנהל את חיינו. "ומאותות השמים אל תחתו" ו"אין מזל לישראל".