מגילת רות

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 27/05/12 23:13 ו בסיון התשעב

שאלה

לפי מה שהבנתי בועז ייבם את רות במקום פלוני אלמוני השאלה שלי (אם הבנתי נכון) היכן יש כאן מצוות יבום שהרי ה"נישואין" של רות ובעלה מחלון/כליון כלל לא חלו כיוון שרות עדיין לא התגיירה..

תשובה

שלום וברכה!

אם תעייני היטב בפשט הבני שהעיקר שם היה לא ייבום, אלא גאולת השדה ובועז יחד עם הזקנים התנאו את זה בנישואין עם רות.כלומר ייבום פה משני ואם בכלל.

כמו כן יש בכלל הרבה שאלות על מגילת רות וקשות יותר - כיצד מחלות וכליון נשאו לגויות? ואם כבר נעשה גיור לפני הנישואין שלהם, מה הפשר של שליחת העורפה חזרה וגם מה הפשר דברי רות. כמו כן, כפי שכבר הזכרת מה קשר לייבום, למרות שנעמי משתמשת לא בלשון זו, אלא בלשון גאולה שהיא יותר קשורה לעניין הנחלה. וגם הכיצד רות נשכבת עם גבר שאינו בעלה, אם היה גיור או אולי טרם נעשה הגיור? ויש עוד שאלות רבות.

כמובן ניתן לומר לא לחינם צוין שהתקופה היא תקופת השופטים שעליה נאמר והאיש הישר בעיניו יעשה, אך זו לא התמודדות מול השאלות, אלא בריחה מהם.

בברכה,

חיים בריסק