מבולבלת לאחרונה...

חדשות כיפה הרב אלעזר אהרנסון 06/04/05 22:21 כו באדר ב'

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני מקווה שתוכל לעזור לי.אני לומדת באולפנא בכיתה י"א וכמו כולם גם איתנו מדברים על ההיתנתקות(היו לא תהיה)

המחנכת אמרה לנו שיש איסור מהתורה למסור שטחים מא"י לגויים וכמובן שהסכמתי איתה.

סיפרתי על זה לחבר'ה בסניף ואחד המדריכים אמר לי שיש רבנים שהם יותר מתונים ואפילו שמאלנים.לא היה לי מה לענות לו...

שאלתי:אם יש איסור תורה אז איך הם יכולים לומר דברים כאלו.

ובכלל,איך אפשר להיות גם דתי וגם שמאלני,זה לא סותר?!

סליחה על האריכות ותודה מראש!

תשובה

ראשית - את צודקת, זה באמת סותר להיות גם דתי וגם בעד ההתנתקות. זה גם סותר להיות יהודי ולהיות בעד ההתנתקות, וזה גם סותר להיות בן אדם ולהיות בעד ההתנתקות.
בכל זאת אנחנו רואים בני אדם (ואפילו כאלו שבדרך כלל אנושיים ומוסריים), ואנחנו רואים יהודים, וגם יהודים דתיים ואפילו רבנים (אמנם מעטים מאד) שתומכים בהתנתקות.

זו באמת קושיה גדולה על כל התומכים בהתנתקות, לא רק כיצד הם תומכים באיסור תורה, אלא גם כיצד ניתן לתת יד למעשה נבלה נורא כזה, שאיננו מוסרי ואיננו אנושי, לעקור מבתיהם אלפי משפחות שבמשך שנים מוסרות את נפשם למען עם ישראל, ולתת את בתיהם ורכושם לרוצחים השפלים שמסוגלים לטבוח אם וארבעת בנותיה הקטנות מטווח אפס, שמסוגלים להפעיל מטען צד כנגד אוטובוס של ילדים, שמסוגלים להתפוצץ בתוך קניון הומה אדם, ועוד ועוד.
המטהרים את השרץ הזה היום אינם מייצגים עוד דעה לגיטימית, אלא מגלים פנים בתורה שלא כהלכה.

פתרון לקושיה הזו צריך לחפש בהסתכלות המעוותת ובאטימות הלב של האנשים. צריך לחפש גם בתוך ליבנו פנימה, מדוע הקב"ה מביא עלינו מציאות של "השמן לב העם הזה ואזניו הכבד ועיניו השע, פן יראה בעיניו ובאזניו ישמע ולבבו יבין ושב ורפא לו" (ישעיהו ו', י').

ויהי רצון שיכבשו רחמיו של הקב"ה את כעסו, ויצילנו מכל גזירות קשות ואכזריות.
"ישועת ה' כהרף עין".