שאלה
שלום וברכה למשיב ותודה מראש על ההתייחסות.
כדי לצאת קצת רקע-אני בת 22,סיימתי שנתיים שירות ועכשיו אני עובדת עד לתחילת הלימודים.
אני מגדירה את עצמי כדתיה לאומית.הדרכתי בתנועת נוער דתית, אני מתפללת שחרית מדי יום ומקפידה על ברכות אני מרגישה מחוברת לקב"ה והוא נוכח באופן יומיומי בחיי. בוא נאמר שאני משתדלת לעשות את מה שאני מאמינה בו.
לאחרונה אני מרגישה לא בנוח עם מנהגים וטקסים מסוימים למשל- בתפילה כל עניין ההשתחוות או בסעודת אמנים החזרה אחרי כל ברכה וברכה של כל אחד מהמשתתפים ודברים מהסוג הזה.
אני מוצאת את עצמי עושה את אותן פעולות אבל לא ממקום של חיבור והבנה ואני קצת מרגישה כמו סוג של פגאניות ואני מנסה לברר את העיניין. מה שונה עבודה זרה של אותן אומות מאותם מנהגים שפרטתי.
אני לא מדברת על הבודהיסטים עם המקדשים ופסלי הזהב אלא למוסלמים שמשתחוים בתפילתם או לכל דת אחרת שמקיימת מנהגים מהסוג הזה.
אני יודעת שהשאלה שלי היא לא מהשאלות הרגילות והיא לא כ"כ מוגדרת כי אני פשוט יודעת שהדת שלנו היא רחוקה מכל עניין הפגאניות והעבודה הזרה אבל יש מנהגים מסוימים שאני פשוט מתקשה להבין!
אני יודעת שזו נשמעת שאלת כפירה אבל אני ממש רוצה לעשות דברים מתוך הבנה והגיון וכרגע זה לא המצב.
אשמח לעזרה.תודה!!
תשובה
לשלומית שלום
אלה הן שאלות טובות מאד שקשורות לכל ההבנה מה זו תפילה ובעומק העניין מה זה אלוהים על פי היהדות
אני ממליץ לך לשמוע את סדרת השיעורים הזו (לפחות את השיעור הראשון והשלישי) ושם אני חושב שתמצאי מענה לשאלותייך
http://www.meirtv.co.il/site/content_idx.asp?idx=15601